Race evenementen

Naast de vele races zijn er ook nog ontzettend veel verschillende evenementen waar deze gereden worden. Doordat er ontzettend veel evenementen zijn over de gehele wereld is de sport ook een wereldwijde sport. In races waarbij geracet worden met grote snelheden worden iedere keer weer ontzettend grote groepen van race liefhebbers geamuseerd met een spannende race boordevol sensatie.

De sensatie van een evenement

Wat de racesport spannend maakt is dat iedere race weer iemand ander kan winnen. Doordat er veel factoren zijn die kunnen bepalen wie er wint, maakt het voor de neutrale liefhebber alleen maar mooi. De raceliefhebber kijkt iedere keer met volledige aandacht naar een ronde, want iedere ronde kan weer wat gebeuren. De spanning die ontstaat bij een pitstop, een technisch probleem die kan ontstaan bij een auto of een kleine fout in de besturing. Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom men met veel spanning een wedstrijd zit te kijken. Daarbij komt dat de wed mogelijkheden enorm zijn. Bij vele verschillende aanbieders kunnen de raceliefhebbers kiezen wie de winnaar wordt van de race of van de Grand Prix. Dit betekent dat liefhebbers ook prachtige geldbedragen kunnen winnen met de sport die zij liefhebben.

Grote evenementen

Het aantal evenementen in de racesport is ontzettend groot. Met vele diverse voertuigen kan men racen in ontzettend veel race evenementen wereldwijd. Er zijn echter een aantal races die boven de ander uitsteken. Deze races zijn vaak niet alleen de grootste van allen, ze beschikken vaak ook over de lastigste parcours. Deze evenementen ontvangen dan ook iedere keer ontiegelijk veel liefhebbers op het circuit en de ook op de televisie wordt het evenement door ontiegelijk veel mensen bekeken. Enkele welbekende races zijn onder andere de MotoGP, de TT in Assen en natuurlijk de tocht door de woestijn; de Dakkar Rally.

Artikelen

Dakar Rally

De Dakar Rally is een race-evenement voor zowel auto's, vrachtwagens, quads en motoren dat jaarlijkse wordt gehouden. Sinds 2009 wordt de Dakar Rally In de Zuid-Amerikaanse woestijn gereden onder de felle zon en de warme omstandigheden races gehouden in zowel Argentinië en Chili. Voorheen vond  Dakar Rally plaats, ook wel de Par

Lees meer...

Moto GP

Een van de bekendste race evenementen in de Motor sport is de Moto GP, voorheen de 500cc-klasse. Deze racesport is sinds 2002 onderdeel van de wereldkampioenschappen wegrace die door de Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) wordt georganiseerd.

De geschiedenis van de Moto GP

In de periode van 19

Lees meer...

TT Assen

De TT, oftewel de Tourist Trophy, is een motorrace die jaarlijks wordt gehouden op het Circuit van Drenthe in Assen. Officieel vindt dit evenement plaats iedere laatste zaterdag van juni. In deze race komen vrijwel alle racevarianten aanbod. Dat is gezien de inkrimping van de laatste jaren Moto3, Moto2 (als vervanging van de 250cc) en de natu

Lees meer...