Dakar Rally

Geplaatst op: 05-01-2015

De Dakar Rally is een race-evenement voor zowel auto's, vrachtwagens, quads en motoren dat jaarlijkse wordt gehouden. Sinds 2009 wordt de Dakar Rally In de Zuid-Amerikaanse woestijn gereden onder de felle zon en de warme omstandigheden races gehouden in zowel Argentinië en Chili. Voorheen vond  Dakar Rally plaats, ook wel de Parijs-Dakar plaats in Afrika.

De parcours

De naam van de Dakar Rally verwijst naar de Senegalese hoofdstad genaamd Dakar dietot 2008 de finishplaats was. Oorspronkelijk begon de race in de Franse hoofdstad Parijs, tot aan de de Dakar. Dat is dan ook de reden dat men deze race ook wel de Parijs-Dakar noemt. In de tijd die hierop volgde kwamen steeds meer startpunten en uiteindelijk werd zelfs het gehele evenement verplaatst  naar Argentinië, met het start- en finishpunt gevestigd in Buenos Aires. Dit week echter af in 2012 toen de race eindigde in de Peruaanse hoofdstad Lima. De reden dat de race niet meer plaatsvond van Parijs naar Dakar was omdat veel Franse klaagde over de race. Hierdoor werd het parcours verplaats naar de startplaats Granada. Ook deze startplaats stond niet vast, want in de jaren die daarop volgde ging de race ook van start in Arras en Clemont-Ferrand.  

Geschiedenis van de Dakar-Rally

De eerste editie van de Dakar Rally werd in 1979 gereden. Het initiatief kwam van de Fransman Thierry Saibine die het jaar daarvoor was verdwaald in de woestijn van Libië tijdens de rally van Abidjan-Nice. Vanaf dat moment zag hij de uitdaging: De woestijn temmen! Dit werd de jaren die daarop volgende meerdere keren gedaan. In vele verschillende startplaatsen ook finishplaatsen. Continu wordt er gewisseld van strijdtoneel, waardoor de gehele wereld kan genieten van deze prachtige race.